
Με θεμέλιο την ελληνική κληρονομιά και με το βλέμμα στο μέλλον, ενισχύουμε σταθερά την ηγετική μας θέση στον κλάδο των τροφίμων, αλλά και τον διεθνή μας αντίκτυπο.
Εξέλιξη γραμμένη στο DNA μας.
1904
έτος δημιουργίας της επωνυμίας Μινέρβα
2
υπερσύγχρονες μονάδες & χιλιάδες σημεία πώλησης
10
εμβληματικά & αγαπημένα brands
8
πιστοποιήσεις για βιώσιμες πρακτικές
Υποστήριξη
63
παραγωγών τομάτας
Εξαγωγές σε
5
ηπείρους
Η ιστορία μας
Οι μάρκες μας
Βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξης
Ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους μας
Με το βλέμμα στο μέλλον
Η Μινέρβα είναι η παλαιότερη ελαιουργική εταιρεία στην Ελλάδα. Η ιστορία της Καρακώστας-Γιαννακός ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα με αντικείμενο τις εισαγωγές και τις εξαγωγές εδώδιμων και αποικιακών, στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Από το 1904, η Μινέρβα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και εμπορεύεται το πολυτιμότερο αγαθό της ελληνικής γης: το ελαιόλαδο. Σταδιακά, η εταιρεία εξειδικεύεται στην εμπορία ελαιόλαδου και δημιουργεί τα επώνυμα προϊόντα Μινέρβα & Ρεγγίνα, θέτοντας τις βάσεις για την μετέπειτα ανάπτυξή της.
Οι δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και οι ατυχίες δεν έκαμψαν τη συλλογική προσπάθεια επιχειρηματιών, στελεχών και εργαζομένων, αντίθετα την ενίσχυσαν, έτσι ώστε να καταστήσουν τη Μινέρβα ικανή να απορροφήσει δυναμικά τις νέες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία που της προσέφερε το 1977 ο ελληνικών συμφερόντων πολυεθνικός όμιλος Paterson Zochonis, για την ανάπτυξη και τον συνεχή εκσυγχρονισμό της.
Ένα σπουδαίο εμπορικό σήμα, το ξίδι ΤΟΠ, προστίθεται στο εμπορικό χαρτοφυλάκιο της Μινέρβα. Η εξαγορά της μονάδας παραγωγής και του εμπορικού σήματος ξίδι ΤΟΠ αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας, που συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά των τροφίμων και εμπλουτίζει το καλάθι της με ένα ακόμα ιστορικό σήμα που έχει αγαπήσει η ελληνική οικογένεια.
Νέα μετοχική σύνθεση της Μινέρβα με κύριο μέτοχο την εταιρία MIRTIES ENTERPRISES COMPANY LTD που ελέγχεται από το επενδυτικό fund DIORAMA INVESTMENTS Sicar & την EOS HELLENIC RENAISSANCE FUND.
H Μινέρβα ενισχύει τη θέση της στην κατηγορία των τοματικών προϊόντων με την εξαγορά των εμπορικών σημάτων Pummaro & Pelargos και του εργοστασίου της Γαστούνης. Την ίδια χρονιά, ενισχύεται το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με προϊόντα μουστάρδας, μαγιονέζας, κέτσαπ και αρτυμάτων, με την εξαγορά των μαρκών Brava & Delicia.
Με πλούσια ιστορία, μεγαλύτερη των 115 χρόνων, το ελαιόλαδο Μινέρβα είναι ψηλά στις προτιμήσεις της ελληνικής οικογένειας και περνάει… από γενιά σε γενιά!
Η οικογένεια προϊόντων Μινέρβα περιλαμβάνει επίσης πυρηνέλαια, σπορέλαια και μαγειρικά λίπη.
Πάντα Pummaro!
100% τομάτες μεγαλωμένες με αγάπη και φροντίδα.
Ήλιος, Γη, Νερό και η Αγάπη μας για την Τομάτα.
Στο Pummaro μάς νοιάζει να σας προσφέρουμε κάθε μέρα την καλύτερη τομάτα. Με μια δέσμευση: να το κάνουμε με τρόπο που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αξιοποιώντας στο έπακρο φυσικές μεθόδους και στηρίζοντας τους ανθρώπους της τομάτας, δηλαδή τους παραγωγούς μας στη Γαστούνη.
Και το καταφέρνουμε!
Χάρη στο πρόγραμμα Αειφόρας Καλλιέργειας στηρίζουμε:
• τους γεωργούς που σέβονται τη γη και τους φυσικούς πόρους
• τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της αγροτικής
κοινωνίας της Γαστούνης
Για πάνω από 35 χρόνια, το ΦΑΣΤ ξεχωρίζει για τη μοναδική του γεύση και την υψηλή θρεπτική του αξία. Τα παιδιά το λατρεύουν πάνω στο ψωμί και οι νοικοκυρές για την υπέροχη γεύση που δίνει στα φαγητά και τα γλυκά τους. Είτε κλασικό είτε με βούτυρο, είναι το ΦΑΣΤ που όλοι ξέρουμε κι εμπιστευόμαστε για κάθε χρήση στις αλμυρές και γλυκές δημιουργίες μας.
Τα προϊόντα ΤΟΠ έχουν μια ιστορία ποιότητας που ξεκινάει από το 1935 στον Πειραιά και φτάνει έως σήμερα. Η γκάμα προϊόντων εμπλουτίζεται διαρκώς με διαφορετικές ποικιλίες ξιδιού που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή σας διατροφή.
Διατηρώντας διαχρονικά τις αξίες που δημιούργησαν και καθιέρωσαν τα προϊόντα ΤΟΠ, όπως η πίστη στην ποιότητα, η αγάπη στην καινοτομία και η υπευθυνότητα απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές, στη ΜΙΝΕΡΒΑ συνδυάζουμε την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές, απογειώνοντας τη γεύση!
Ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα, βαλσάμικο ξίδι ή κρέμα βαλσάμικου… όποια και αν είναι η προτίμησή σας, εμπιστευθείτε την ανάδειξη των μεσογειακών γεύσεων και αρωμάτων σε ένα προϊόν ΤΟΠ!
Η μάρκα Brava είναι μία γευστική ιστορία που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1930 και αποτελεί μέχρι και σήμερα αγαπημένη μουστάρδα της ελληνικής οικογένειας.
Σήμερα, τα προϊόντα Βrava καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις στις κατηγορίες μουστάρδας, μαγιονέζας, κέτσαπ και σάλτσας. Αποτελούν την τέλεια λύση για γρήγορες, δημιουργικές και απολαυστικές συνταγές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική ή ως συνοδευτικό στο φαγητό.
Brava. Κάθε πιάτο και μία νίκη.
H ΜΙΝΕΡΒΑ, έχοντας ήδη θέσει υψηλές προδιαγραφές στα προϊόντα της, λανσάρει τη νέα σειρά «Χωριό» που πρεσβεύει τις αξίες και την ποιότητα του ελληνικού χωριού, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό τη δυνατότητα να τις απολαμβάνει καθημερινά. Τα προϊόντα «Χωριό» διακρίνονται για την αγνότητα, την αυθεντική, παραδοσιακή γεύση και τις υψηλές προδιαγραφές σε ποιότητα και διατροφική αξία και φέρνουν στο τραπέζι σας άρωμα… χωριού.
Η δέσμευση στη βιωσιμότητα αποτελεί θεμελιώδη αρχή της φιλοσοφίας μας.
Η περιβαλλοντική υπευθυνότητα είναι προτεραιότητα σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, με πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών.
Στόχος για χρήση 30% ανακυκλωμένου πλαστικού στη συσκευασία ελαίων 1lt έως το 2030.
Θέτουμε στόχους ανά μονάδα παραγωγής για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.
Επενδύουμε σε τεχνολογίες εξοικονόμησης και εκσυγχρονισμού με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.
Εξασφαλίζουμε ότι οι προμηθευτές μας τηρούν τις αυστηρές αρχές βιωσιμότητας που καθοδηγούν την πολιτική της Μινέρβα.
Συνεργασία με παραγωγούς τομάτας για την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας των περιοχών καλλιέργειας.
Χρήση δορυφορικής τεχνολογίας και συνεχή συμβουλευτική από τους αγρονόμους για τη βελτίωση της χρήσης λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και νερού.
Στη Μινέρβα συνεχίζουμε να ηγούμαστε στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, ενσωματώνοντας καινοτόμες πρακτικές για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Στην καρδιά της επιτυχίας της Μινέρβα βρίσκεται το αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό της. Το πάθος των εργαζομένων μας για ποιότητα και η δέσμευσή τους στην αριστεία εξασφαλίζουν ότι κάθε προϊόν διακρίνεται για την ανώτερη γεύση και ποιότητα, στοιχεία που έχουν καθιερώσει τη φήμη της εταιρείας μας.
Στη Μινέρβα απασχολούμε περισσότερα από 170 άτομα, ενώ επενδύουμε διαρκώς στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και ευημερία. Μέσα από ολιστικά προγράμματα ανταμοιβών, στόχος μας είναι όχι μόνο να παραμένουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, αλλά και να ενθαρρύνουμε και να ανταμείβουμε τις εξαιρετικές επιδόσεις.
Στη Μινέρβα, οι άνθρωποι μας είναι το κλειδί της επιτυχίας μας. Με επενδύσεις στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη, χτίζουμε μαζί ένα ισχυρό μέλλον, βασισμένο στην αριστεία και τη δέσμευση.
Η Μινέρβα, με αφορμή τα 120 χρόνια ιστορίας της, προχωρά σε μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη της ελληνικής γεωργίας και τη βιωσιμότητα. Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η εταιρεία αναλαμβάνει μια έρευνα που στοχεύει:
Με την τεχνογνωσία και την επιστημονική γνώση δύο κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, η Μινέρβα στηρίζει ενεργά τους Έλληνες αγρότες. Παρέχει εργαλεία και λύσεις που τους βοηθούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Μινέρβα για τη στήριξη των αγροτικών κοινοτήτων και τη διασφάλιση βιώσιμων πρακτικών σε κάθε επίπεδο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Μινέρβα συνεχίζει να πρωτοπορεί, ενισχύοντας τη σύνδεση της παράδοσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη και στηρίζοντας τους ανθρώπους και τη φύση που αποτελούν το θεμέλιο της επιτυχίας της.
Ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους μας
Με το βλέμμα στο μέλλον
Στην καρδιά της επιτυχίας της Μινέρβα βρίσκεται το αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό της. Το πάθος των εργαζομένων μας για ποιότητα και η δέσμευσή τους στην αριστεία εξασφαλίζουν ότι κάθε προϊόν διακρίνεται για την ανώτερη γεύση και ποιότητα, στοιχεία που έχουν καθιερώσει τη φήμη της εταιρείας μας.
Στη Μινέρβα απασχολούμε περισσότερα από 170 άτομα, ενώ επενδύουμε διαρκώς στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και ευημερία. Μέσα από ολιστικά προγράμματα ανταμοιβών, στόχος μας είναι όχι μόνο να παραμένουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, αλλά και να ενθαρρύνουμε και να ανταμείβουμε τις εξαιρετικές επιδόσεις.
Στη Μινέρβα, οι άνθρωποι μας είναι το κλειδί της επιτυχίας μας. Με επενδύσεις στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη, χτίζουμε μαζί ένα ισχυρό μέλλον, βασισμένο στην αριστεία και τη δέσμευση.
Η Μινέρβα, με αφορμή τα 120 χρόνια ιστορίας της, προχωρά σε μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη της ελληνικής γεωργίας και τη βιωσιμότητα. Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η εταιρεία αναλαμβάνει μια έρευνα που στοχεύει:
Με την τεχνογνωσία και την επιστημονική γνώση δύο κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, η Μινέρβα στηρίζει ενεργά τους Έλληνες αγρότες. Παρέχει εργαλεία και λύσεις που τους βοηθούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Μινέρβα για τη στήριξη των αγροτικών κοινοτήτων και τη διασφάλιση βιώσιμων πρακτικών σε κάθε επίπεδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Μινέρβα συνεχίζει να πρωτοπορεί, ενισχύοντας τη σύνδεση της παράδοσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη και στηρίζοντας τους ανθρώπους και τη φύση που αποτελούν το θεμέλιο της επιτυχίας της.