Για μια ακόμα φορά, η Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2018 στο Παρίσι, εδραιώνοντας την παρουσία της στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.
Με εξαγωγικές δραστηριότητες σε 20 χώρες του κόσμου μέσα από μεγάλα δίκτυα διανομής, στόχος της Μινέρβα είναι η περαιτέρω διεύρυνση τόσο των αγορών όπου απευθύνεται όσο και του εξαγωγικού καλαθιού προϊόντων, ώστε οι εξαγωγές της να ξεπεράσουν το 15% του συνολικού τζίρου.
Στη φετινή έκθεση δόθηκε έμφαση στο βιολογικό portfolio της εταιρίας, εκφράζοντας τις βασικές αρχές σεβασμού στο περιβάλλον και τον Έλληνα παραγωγό, αλλά και τη διαφάνεια στην ποιότητα των τροφίμων. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην έκθεση συγκέντρωσαν προϊόντα όπως η βιολογική φέτα, τόσο σε συσκευασία vacuum όσο και στην πολύ εξυπηρετική συσκευασία κύβων (feta cubes), το βιολογικό ελαιόλαδο, αλλά και το «αειφόρο» ελαιόλαδο το οποίο παράγεται αποκλειστικά μέσω πιστοποιημένων ορθών αγροτικών πρακτικών. Παρουσιάστηκαν επίσης η νέα φέτα «Ορεινές Περιοχές» με παραδοσιακή πικάντικη γεύση, καθώς και το σύνολο των νέων προϊόντων βαλσάμικου ξιδιού και κρέμας βαλσάμικου.
Όπως δήλωσε η Διευθύντρια Marketing της Μινέρβα, κα Γιώτα Ηλιοπούλου, «Η ανάπτυξη των εξαγωγών αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής της Μινέρβα και εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να αξιοποιήσουμε την μεγάλη ευκαιρία που μας δίνει η διεθνής αγορά. Προωθούμε το εξαγωγικό μας καλάθι με αιχμή το ελληνικό ελαιόλαδο, τη φέτα, τα προϊόντα ξιδιού, τα βιολογικά προϊόντα, με σκοπό να γνωρίσουμε την αυθεντική γεύση και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και της μεσογειακής διατροφής στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο».
Η Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ανακοινώνει την ανάκληση του προϊόντος «Νίκη Πυρηνέλαιο». Το προϊόν «Νίκη Πυρηνέλαιο», με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 16/11/2024, περιέχει άθροισμα των 4 Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (Βενζο[a]ανθρακένιο + (Βενζο[a]πυρένιο + Βενζο[b]φλουορανθέιο + Χρυσένιο) 27,92 μg/kg αντί για 10 μg/kg που είναι τα ανώτατα όρια για τα έλαια και τα […]
Η εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. συμμετέχει σε σύμπραξη με Ακαδημαϊκούς, Ερευνητικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας για την αξιοποίηση του όξινου ορού γιαούρτης που αποτελεί παραπροϊόν της παραγωγής των γιαουρτιών, μέσω του προγράμματος με τίτλο “Όξινος ορός γιαούρτης: Μετατρέποντας ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας” και ακρωνύμιο ΠΕΡΙΟΡΟΥ.
Με βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και διεύρυνση των εξαγωγών έκλεισε το 2022 η βιομηχανία ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν από ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς η εταιρία ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση των νέων προϊόντων και brands που είχαν εξαγοραστεί το 2021 και βελτίωσε αισθητά τη […]