Μεσογειακό, μαμαδίστικο, υπέροχο και πανεύκολο πιάτο που θα λατρέψουν τα παιδιά, τα μικρά και τα μεγάλα! Αυτά τα Κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και φαρφάλες θα μπουν για τα καλά, όχι μόνο στη μαγειρική σας ρουτίνα αλλά και στην καρδιά όλης της οικογένειας.
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γ. αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Για τη σάλτσα
80 γρ. Φαστ soft (30+50)
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80 ml κόκκινο ξηρό κρασί
600 ml έτοιμη σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας
1 λίτρο νερό, ζεστό από τον βραστήρα
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
50 γρ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
½ κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
300 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια με τα χέρια μας, ίσα-ίσα για να ομογενοποιηθούν, χωρίς να τα ζυμώσουμε πολύ.
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια με τις παλάμες μας, σε μέγεθος λίγο μικρότερο από καρύδι και τα αφήνουμε στην άκρη. Θα βγουν περίπου 22-24.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, βάζουμε 30 γρ. Φαστ soft και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει 1-2’ για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το βραστό νερό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10’.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, δυναμώνουμε λίγο για να πάρουν μια βράση και ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20’.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο όσο μας λέει η συσκευασία των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε μαλακά, όσο τα ζυμαρικά πίνουν το νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε και τα 50 γρ. Φαστ soft και ανακατεύουμε για να λιώσει.
Σερβίρουμε ζεστά και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.