Αυτό το δίχρωμο Κέικ μαρμπρέ βανίλια-σοκολάτα θα σας γυρίζει κάθε φορά, πίσω στα παιδικά σας χρόνια! Απολαύστε το σε αυτή την αφράτη, αέρινη και απόλυτα comforting εκδοχή.
250 γρ Φαστ Classic, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. baking powder
1 βανίλια
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. κοφτές κακάο χωρίς ζάχαρη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, χωρίς αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια.
Κόβουμε το Φαστ Classic σε κυβάκια και το χτυπάμε δυνατά στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 5-7’ μέχρι να αφρατέψει. Κατά διαστήματα, ξεκολλάμε το μίγμα από τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ με μια μαρίζ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε ένα αυγό και μια κουταλιά από το μίγμα με το αλεύρι. Περιμένουμε να ομογενοποιηθούν καλά και προσθέτουμε το επόμενο αυγό και την επόμενη κουταλιά αλεύρι. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να βάλουμε όλα τα αυγά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα με το αλεύρι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ενιαία υφή.
Βγάζουμε λίγο πιο πολύ από το μισό μίγμα και το κρατάμε στην άκρη. Είναι το μέρος της βανίλιας στο κέικ μας.
Στο μέρος που έχουμε αφήσει στο μίξερ προσθέτουμε τις κουταλιές της σούπας κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Είναι το μέρος της σοκολάτας στο κέικ μας.
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά τη φόρμα του κέικ μας.
Ρίχνουμε στη φόρμα περίπου το μισό της βανίλιας με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Συνεχίζουμε με τη σοκολάτα και ολοκληρώνουμε με τη βανίλια.
Αν θέλουμε οι δύο γεύσεις του κέικ μας να κάνουν σχήματα, βυθίζουμε το κουτάλι μας προς τα κάτω και μετά το τραβάμε προς τα επάνω ανακατεύοντας κάθετα και πολύ απαλά το μίγμα, γύρω-γύρω στη φόρμα.
Ψήνουμε για 50’ στους 175 βαθμούς, χωρίς αέρα. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε στον πάγκο για τουλάχιστον 15’, μέχρι να σταθεί μέσα στη φόρμα. Μετά αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε εκεί για να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.