
Ένα υπέροχο και εύκολο πιάτο, πλούσιο σε γεύση και αρώματα!
500 γρ. καλαμάρια κατεψυγμένα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες (αποψυγμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
300 γρ. κριθαράκι μεσαίο, προβρασμένο (3 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφει η συσκευασία)
100 γρ. Φαστ Soft
1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
150 ml μπίρα
2 κ.γ. απαλή μουστάρδα
1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
150 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι & πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βράζουμε το κριθαράκι μας σε αλατισμένο νερό 3 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναφέρει η συσκευασία μας. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε 40 γρ. Φαστ Soft. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι μας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. Φαστ Soft και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό μαζί, για 1 ακόμη λεπτό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την μπίρα και τη μουστάρδα να βράσουν για 2 λεπτά, και μετά τον χυμό πορτοκάλι και το τζίντζερ. Τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι, το ανακατεύουμε να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ακόμη λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καλαμάρια μας και τον βασιλικό.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Όπως το ριζότο, έτσι και το κριθαρότο δεν πρέπει να περιμένει καθόλου γιατί χάνει την υγρασία του και πήζει πολύ γρήγορα.