Η δύναμη της γεύσης κρύβεται στην απλότητα αυτού του πιάτου: Λινγκουίνι cacio e pepe, δηλαδή πιπεράτα ζυμαρικά με γλασάρισμα Φαστ classic και πεκορίνο! Υπέροχα, βελούδινα και ζουμερά. Αυτά είναι τα νέα αγαπημένα σας ζυμαρικά.
500 γρ. λινγκουίνι
125 γρ. Φαστ Classic
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
1,5-2 κούπες νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5’ λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία και μετά τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντάς τα όμως μέσα στο νερό.
Ενώ βράζουν (στα 2-3’ βρασμού), αφαιρούμε -περίπου- 2 κούπες του νερού από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.
Βάζουμε το νερό που έχουμε αφαιρέσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά μαζί με το Φαστ Classic και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2'.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν απορροφήσουν εντελώς το υγρό και ρίχνουμε διαδοχικά το πεκορίνο, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε γοργά για να γλασαριστούν.
Σερβίρουμε αμέσως και συμπληρώνουμε, αν θέλουμε, λίγο ακόμη πιπέρι και πεκορίνο. Απολαύστε τα άμεσα, ζεστά!