Μοσχομυριστά, αφράτα και υπέροχα Ρολά κανέλας με icing, που μπορείς να τα ετοιμάσεις από το βράδυ και να τα φρεσκοψήσεις πρωί – πρωί, ώστε να ξυπνήσουν όλοι στο σπίτι από την υπέροχη μυρωδιά τους!
8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
250 ml ζεστό γάλα στους 45 βαθμούς (αν δεν έχετε θερμόμετρο, φροντίστε να πίνεται ευχάριστα. Να μην καίει!)
100 γρ. ζάχαρη
70 γρ. Φαστ soft λιωμένο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
150 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
60 γρ. Φαστ Soft λιωμένο, χωρισμένο στα 2
Για το icing
150 γρ. ζάχαρη άχνη
30 ml γάλα
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γάλα, την ξηρή μαγιά στιγμής και ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10’ μέχρι να αφρίσει η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο Φαστ soft, τα αυγά, το αλάτι, το μίγμα της μαγιάς και το αλεύρι. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 15’ μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη, που κολλάει οριακά στα χέρια. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε ελαφρώς λαδώσει, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 1μιση ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο, τη ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το ένα με τον πλάστη μας σε ένα ορθογώνιο «φύλλο» περίπου 35x25 εκ. (αλευρώνουμε λίγο τον πλάστη μας αν κολλάει στη ζύμη).
Αλείφουμε το μισό λιωμένο βούτυρο επάνω στο φύλλο της ζύμης και πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα ζαχαροκανέλας όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφα. Τυλίγουμε, σχετικά σφιχτά, το φύλλο σε ρολό, κατά μήκος από τη μεγάλη πλευρά του.
Κόβουμε το ρολό στη μέση, ξανά στη μέση και ξανά στη μέση, για να αποκτήσουμε 8 ίσα ρολάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο μισό της ζύμης.
Τα τοποθετούμε κάθετα σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους περίπου 1,5 εκ. και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25’.
Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε το icing: ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα με έναν αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τα ρολάκια κανέλας και τα απολαμβάνουμε ζεστά, αφού έχουν πρώτα κρυώσει λίγο.
Φτιάξτε τα από την προηγούμενη ημέρα: Αφού έχουν φουσκώσει, (παράγραφος 7) μπορούμε να τα σκεπάσουμε με μεμβράνη και να τα βάλουμε στο ψυγείο για το βράδυ. Προτού τα ψήσουμε, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε φυσική θερμοκρασία για 45’.