Δύσκολος ο τίτλος του «απόλυτου» για ένα σοκολατένιο κέικ. Όχι όμως για το Σοκολατένιο Fudge Κέικ! Πλούσια και πυκνή υφή σοκολάτας, θεϊκό μίγμα ψημένο εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά, χωρίς αλεύρι, με μια υπέροχη διακριτική γεύση αμυγδάλου. Πού να το δοκιμάσετε κιόλας…
200 γρ. Φαστ με βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65%, σε κομμάτια
4 αυγά, χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια
100 + 100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
Λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου περίπου 24 εκ.
Λιώνουμε μαζί τη σοκολάτα και το Φαστ με βούτυρο, σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν-μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουν λιώσει και ενοποιηθεί εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρη για 1-2’ μέχρι να ξασπρίσουν. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας, το αλεύρι αμυγδάλου, και τις 2 κ.σ. κακάο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη για 5-7’ μέχρι να αποκτήσουμε μια μαρέγκα. Παίρνουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ, την προσθέτουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ενωθούν τελείως τα δύο μίγματα.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι μας και λειαίνουμε την επιφάνειά του με τη μαρίζ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, χωρίς αέρα για 35’.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε μέσα στο ταψάκι να σταθεί για 20’. Βγάζουμε από το ταψάκι, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με το κακάο.