Μια αλλιώτικη τάρτα, που ξαφνιάζει και συναρπάζει! Είναι η υπέροχη, γαλλικής προέλευσης, Τάρτα Galette με λαχανικά και τυριά για κάθε ώρα της ημέρας. Η πεντανόστιμη, τραγανή βάση της είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή και γίνεται μια ζεστή φωλιά για τα φρέσκα λαχανικά και τα υπέροχα λιωμένα τυριά!
Ζύμη
125 γρ. Φαστ Classic (κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
80 ml ξινόγαλο
Γέμιση
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
200 γρ. τριμμένo regatto
2 μικρές κόκκινες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 μεγάλα μανιτάρια champignons
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Φρέσκο θυμάρι
Μερικά φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα λίγο πιο κάτω από τη μέση.
Αναμιγνύουμε στο μπολ όλα τα στεγνά υλικά και προσθέτουμε το Φαστ Classic. Δουλεύουμε το μίγμα με το χέρι μας, περίπου 5’, συνθλίβοντας το Φαστ Classic μέχρι να γίνει μια ζύμη που ενώνεται οριακά και τρίβεται πολύ εύκολα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξινόγαλο και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι μέχρι να ενοποιηθεί η ζύμη.
Μόλις έχουμε μια ενοποιημένη μαλακή ζύμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα στρογγυλό μεγάλο σχήμα διαμέτρου περίπου 35 εκ. και μέχρι να έχει πάχος όχι περισσότερο από 1 εκ. . Αν η ζύμη μας κολλάει στον πλάστη μπορούμε να αλευρώνουμε τον πλάστη κατά διαστήματα.
Εσωτερικά της ζύμης, σε ένα νοητό κύκλο 3-4 εκ. από την άκρη της, τοποθετούμε τα τυριά και από πάνω τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να κλείνουμε περιφερειακά τη ζύμη, διπλώνοντάς την εσωτερικά, κομμάτι-κομμάτι μέχρι να διπλωθεί όλη η εξωτερική ζύμη περιφερειακά επάνω από τη γέμισή μας.
Μεταφέρουμε την τάρτα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί επάνω στη λαμαρίνα μας.
Ψήνουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει, για περίπου 45’ ή μέχρι να χρυσοψηθεί.