Με το απόλυτα φυσικό αλλά φωτεινό τους χρώμα, αυτά τα μοναδικά ζυμαρικά με πέστο παντζαριού μας φτιάχνουν τη διάθεση, όπως μόνο οι συνταγές Φαστ μπορούν!
Για το πέστο παντζαριού
60 γρ. Φαστ light
150 γρ. κάσιους άψητα και ανάλατα
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ροδέλες
300 γρ. (περίπου 3) βρασμένους βολβούς παντζαριού
50 ml νερό
Λίγο λάδι
Αλάτι-πιπέρι
Γαρνίρισμα
Ψιλοκομμένος μαϊντανός, χοντροκομμένα κάσιους
Zυμαρικά
Ένα πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Χοντροκόβουμε τα κάσιους και κόβουμε τα σκόρδα σε ροδέλες
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το Φαστ light και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα σκόρδα. Τα σοτάρουμε μόνο 1’, ίσα να μαραθούν και να πάρει άρωμα το Φαστ και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι με το Φαστ που έχει μείνει ρίχνουμε τα κάσιους και τα σοτάρουμε 3’-4’ να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο multi βάζουμε τα κάσιους και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο multi τους βολβούς που έχουμε κόψει σε κομμάτια, το αλάτι και το μισό νερό και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα.
Ανάλογα με το πόσο πυκνό θέλουμε το πέστο μπορούμε να προσθέσουμε και το υπόλοιπο νερό.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα τους με λίγο λάδι. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα πέστο, μέχρι να πάρουν όλα αυτό το υπέροχο χρώμα. Την άλλη μισή την αποθηκεύουμε σε βάζο στο ψυγείο για 3-4 μέρες ή στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες.
Σερβίρουμε ζεστά και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και με μερικά κάσιους ακόμη.